01.03.13

Öölugemine



 Renita Metsalu loeb raamatut "Eevalt"

Head isu!



"Hotell Transilvaaniat" vaatamas
 Tere hommikust!
Põrandal polnudki uni halb!
Anna ja Mammi magavad veel... 
Sel aastal toimus öölugemine hoopis kooli vilistlaste kokkutuleku tõttu hoopiski 3. veerandil – 1. märtsil. Kella viieks täitusid klassid madratsite, magamiskottide ja ootusärevuses lastega. Pärast väikest õhtuoodet kohtusime külalise – Renita Metsaluga, kes peab meie kooli armsaks, sest siin on õppinud kõik tema kolma last (nende hulgas ka Jaagup, kes on raamatusse „Eevald“ joonistanud illustratsioonid) ning ta on aastaid töötanud ise ka me koolis. Renita tutvustas oma lapsepõlve lemmikraamatuid ning uuris lastelt, milliseid raamatuid nemad lemmikuteks peavad. Seejärel jutustas kirjanik oma raamatute „Eevalt" ja „ Tigu, türannosaurus ja vankumatu õppealajuhataja" saamislugu. Eriti tore oli kuulata, kuidas raamatu autor ise oma raamatust lõike ette loeb! Lõpuks tegime ka ühe ühispildi, et kohtumine kõigile meelde jääks.
Pärast seda esitasid näiteringi lapsed meile stseene lasteraamatutest ning vaatajad püüdsid ära arvata raamatu pealkirja.
Õhtusöögi järel toimus viktoriin, milles tuli tunda Eesti lastekirjanikke ja klassikalisi muinasjutte. Seekord vaatasime koos multifilmi „Hotell Transilvaania“.
Poole üheteistkümnest algasid klassides ühislugemised ja lugude jutustamised. Kella kolmeks oli kogu maja unne suikunud.
Hommikul sõime taas traditsiooniliseks saanud pannkooke ning seejärel hakkasid saabuma vanemad.  Tore üritus oli taas kord läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar