11.04.11

Richard Roht - 120

Hardi ja Lisete esinemas.
Richard Johannes Roht sündis 12. aprillil 1891. aastal Kõlleste vallas Tinno talus. Teda võib ka kaudselt kutsuda meie koolikaaslaseks, sest ta õppis Karaski külakoolis, aga Karaski koolist sai pärast kolimist 1989. aastal  Krootuse Põhikool.
Iga aasta kevadel korraldab meie kool Richard Rohu nimelise omaloomingukonkursi, kuhu kogu maakonna lapsed võivad oma kirjanduslikke töid saata.
12. aprillil saaks Richard Roht 120 aastaseks. Meiegi tähistame tema sünniaastapäeva.

Richard Roht "Laaned ja veed"
Richard Roht "Jutte loomadest"
Kirjaniku raamatuid lastele: : „Suvised rõõmud“ – kahe poisi ja kahe tüdruku suvitusretk Lõuna- Eestisse; „Kaks poissi puhkusel“ – taas linnalaste maasuvi Lõuna-Eestis; „Laanekohus“ – metsloomadest, kes maksavad kätte salakütist metsavahile; „Jäneste pulmad“  – askeldused pulmarahva võõrustamisel;  „Väikesed rändurid“; „Noor elulaevnik“ – orvuksjäänud poisist ja metskitsest; „Väleküüs ja Tuhknai“– koerast ja inimeste kätte sattunud rebasest; „Võrukael“ – rebasest, kelle vastu kodu- ja metsloomad ühisrinde moodustavad; „Kergeusklik tihasepoeg“ – tihasest, kes laseb küllusliku elu lootuses kanaarilinnul end puuri meelitada; "Vetepojad“ – ahvena- ja havipoja rännak järvest ookeani ja tagasi; „Kodus ja metsas“ – kassist, kes suvel metsas inimese abita toime tulema õpib; „Ahnuse palk“ – saarmast Udrasest; „Mäger Urask“.
Täna lugesime Richard Rohu lugu laisast kassist Otust ning sellest, kuidas laiskus Otust välja raviti.
Pidulikul aktusel kuulsime Richard Rohu elust, iseloomust ja loomingust. Ka meie Lisete ja Hardi lugesid ja laulsid. Kiitus neile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar