28.10.13

TULEMAS: Rukkileib ja või meie laual

Neljapäeval,  21. novembril sõidab meie klass Ülenurmele, et osaleda Eesti Põllumajandusmuuseumi  leiva- ja võiprogrammis „Rukkileib ja või meie laual“. Sõidu ja ürituse tasub Põllumajandusministeerium. Tagasi umbes kell 15.15.
Programmi kirjeldus:
Õppekava algab ekspositsiooni „Põllumajanduse ja maaelu areng Eestis läbi sajandite” tutvumisega. Näituse kaasabil anname ülevaate maaviljeluse ajaloost, teraviljade tähtsusest ja kasvatamisest. Õpitakse tundma teraviljasaadusi, sorteeritakse viljateri, pekstakse kootidega vilja, jahvatatakse jahu jahvekivide, uhmri ja käsikiviga. Õpetame noori külastajaid tegema leivataignat ning küpsetama leiba ja kloppima võid. Eesmärgiks on väärtustada ja tutvustada rukkileiba kui esivanemate igapäevase toidu osa ning leiva olulisust ja tervislikkust ka tänapäeval.
Vaadatakse filmi „Viljast leivani“ või „Jänku-Jussi leivatund“. Teadmiste kinnistamiseks osalevad õpilased leivateemalises mängus. Programmi lõpus pakutakse isetehtud võid ja leiba, lõunasööki ning rukkist valmistatud kaljajooki.
Grupp saab muuseumilt kaasa töövihiku „Ahjualuse leivaraamat“, sirvilauad maaviljeluse ajaloost, voldiku „Vanarahva arvamusi leivast“ ja lauamängu „Kuidas valmib leib“.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar