24.01.11

Mis on linnukesel mure?







Esmaspäeval, 24. jaanuaril sõitsime Erastvere looduskeskusesse, et meelde tuletada, millised mured on meie väikestel sulelistel talvel.
Meid ootas juba looduskeskuse töötaja Pilvi Saar. Osalesime Erastvere looduskeskuse õppeprogrammis "Mis on linnukesel mure?".
Esmalt tegime tervitusringi ja püstitasime eesmärgi: õppida tundma kuut siin talvituvat paigalindu.
Mets oli lumine ja väga kaunis. See andis hea võimaluse lume peal paiknevaid jälgi uurida. Kohevale lumele oli jäljerea maha jätnud metsnugis, eemal leidsime ka jänese jälgi.
Talv on metsloomadele raske aeg. Paks lumi ja toidupuudus ajavad mõned loomad lausa linna. Sooja saamiseks mängisime jooksumängu "Rebased ja jänesed".
Kuna linnud kardavad suuremat seltskonda, oli parem uurima minna looduskeskuse ruumidesse. Akna taga kasvav õunapuu oli muutunud tõeliseks linnupuuks! Seal oli erinevaid tihaseid, pasknääre, siidisabasid ja teisi talviseid linnukesi.
Lindude paremaks tundmaõppimiseks vaatasime slaidikava, kuulasime linnulaulu ja täitsime töölehti. Programmi käigus õppisime tundma meil esinevaid paiga- ja hulgulinde ning meid külastavaid talikülalisi. Rääkisime lindude lisasöötmisest ning sellest, kuidas ilmastik mõjutab lindude elutegevust, välimust, häälitsusi.
Oli tore ja hariv õppekäik!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar