31.10.13

Klassiõhtu

Head isu!
Hardi küsib omadussõnu, et esitada peokõne.

Anna ja Elis pakuvad nuputamiseks ristsõna.

Klassiõhtu omadussõna jutt
Täna on 31. oktoober ja hullunud neljapäev. Ilusas  Krootuse koolis toimub karvane klassiõhtu. Seal imelikus 4.  klassis käivad sellised siidised õpilased nagu: pikk Hardi, lapsik Rea, udune Lisete, roheline Kadi, kandiline Anette, lapik Johanna, paks Elis, teraline Ülle, jube Anna, röökiv Ander. Hirmunud klassiõhtul süüakse siledat sööki ja juuakse lolli jooki. Mängitakse läbipaistvaid mänge ja tantsitakse oksendavaid tantse. Väljas on kõhn sügisilm. Mõned täispissitud  päevad päevad tagasi oli väljas krobeline torm, mis tegi palju pahandust. Künklikul klassiõhtul on ka nende õliste laste superpiinlik õpetaja Sigrid, kes õpetab kollastele õpilastele palju tarkusi. Varsti on käes troopilised jõulud ja rasvane aastavahetus ning lõhnav koolivaheaeg.
 Teater
 
 Hea nõid päästis printsessi...
 
Kes ma olen?
31. oktoobril toimus meil klassiõhtu, mis oli pühendatud Halloweenile. Kunsti tunnis valmistasime kõrvitsakaunistusi, pärast tunde tõstsime pingid ja kaunistasime klassi. Hardi oli koostanud peokõne, millele meie omadussõnu vahele tippisime. Anna ja Elis viisid läbi ristsõnaviktoriini. Rea, Johanna ja Ander viisid läbi mänge. Üllel korraldas valikvastustega viktoriini.
Muidugi me sõime palju magusat.
Oli lahe klassiõhtu!

Täna tähistatakse mujal maailmas Halloweeni

 Kadi
 Rea
 Anna
 Elis
Johanna ja Ülle

30.10.13

Ühe joone ja geomeetriliste kujundite töö

 Ander
 Anette
 Elis
 Johanna
 õpetaja
Ülle
 Rea
Kadi
 Anna
Hardi


28.10.13

TULEMAS: Rukkileib ja või meie laual

Neljapäeval,  21. novembril sõidab meie klass Ülenurmele, et osaleda Eesti Põllumajandusmuuseumi  leiva- ja võiprogrammis „Rukkileib ja või meie laual“. Sõidu ja ürituse tasub Põllumajandusministeerium. Tagasi umbes kell 15.15.
Programmi kirjeldus:
Õppekava algab ekspositsiooni „Põllumajanduse ja maaelu areng Eestis läbi sajandite” tutvumisega. Näituse kaasabil anname ülevaate maaviljeluse ajaloost, teraviljade tähtsusest ja kasvatamisest. Õpitakse tundma teraviljasaadusi, sorteeritakse viljateri, pekstakse kootidega vilja, jahvatatakse jahu jahvekivide, uhmri ja käsikiviga. Õpetame noori külastajaid tegema leivataignat ning küpsetama leiba ja kloppima võid. Eesmärgiks on väärtustada ja tutvustada rukkileiba kui esivanemate igapäevase toidu osa ning leiva olulisust ja tervislikkust ka tänapäeval.
Vaadatakse filmi „Viljast leivani“ või „Jänku-Jussi leivatund“. Teadmiste kinnistamiseks osalevad õpilased leivateemalises mängus. Programmi lõpus pakutakse isetehtud võid ja leiba, lõunasööki ning rukkist valmistatud kaljajooki.
Grupp saab muuseumilt kaasa töövihiku „Ahjualuse leivaraamat“, sirvilauad maaviljeluse ajaloost, voldiku „Vanarahva arvamusi leivast“ ja lauamängu „Kuidas valmib leib“.

 

18.10.13

Öölugemine

Esimese veerandi viimasel päeval, reedel, 18. oktoobril toimus taas traditsiooniline öölugemine.
Kella viieks olid kõik lapsed oma pampudega koolimajja kogunenud ja magamispesadki valmis seatud. Pärast väikest õhtuoodet kohtusime külalise - lastekirjanik Heiki Vilepiga.
Kõigepealt esitas näitering toreda luulepõimiku Heiki Vilepi loomingust Seejärel luges külaline paar lugu oma veel ilmumata raamatust ning siis said lapsed võimaluse kirjanikule küsimusi esitada. Ja pärimisi oli tõepoolest palju!
 Õhtuoodet söömas



 3. ja 4. klass esitasid Heiki Vilepi luuletusi
 Kõik kuulasid tähelepanelikult
 Heiki Vilep luges oma uuest raamatust mõne loo.
 Öölugejad ja Heiki Vilep
 4. klass ja kirjanik
 Autogrammijärjekord oli päris pikk.
See oli tõepoolest vahva kohtumine!
 Lisete
 Oleme filmi vaatamiseks valmis!
 Ander
Anna ja Rea

Ja film võib alata!
Pärast ühispilti ja autogrammide jagamist tänasime kirjanikku ja saatsime ta heade soovidega koduteele.
Pärast õhtusööki läksime koos täispikka multifilmi "Vaprake" vaatama. Paar Grigori Ostrovi "Õuduste kooli" juttu ja lahti läks pimedas koolimajas raamatute otsimise mäng. Taskulampidega raamatute otsimine oli põnev.
Kell kaksteist pugesime oma asemetele. Alustasime ettelugemisega.
Umbes pool kaks hakkas uni esimesi kuulajaid enda rüppe kutsuma.
Hommikul selgus, et Anettel, Annal ja Anderil olid öösel vuntsid kasvanud.
Pärast pannkookide söömist hakkasid saabuma vanemad. Koolivaheaeg oli alanud.
 Ühes pimedas klassis valvas raamatut selline olend...
 Tegelikult oli klass kottpime. Pildil võistluse võitjad Anette ja Henri.
 Hardi ja Rihhard
 Meigikunstnik Lisete
 Anderil kasvasid öösel vuntsid...
Enne magamajäämist kuulasime õudusjutte.
Tere hommikust!