29.11.10

Advendiküünalde alus


Pildil on Lisete, Anna ja Ülle advendiküünalde alused. Tööks läks vaja ehituskipsi, vett, kõrget papptaldrikut, teeküünlaid, punaseid pärleid ja punast sädelevat puru.

Jõuluaeg on alanud!



animated candle

Eile algas advendiaeg. Advendiaeg on ootamise aeg. Aeg korrastada oodates oma mõtteid, meenutada olnut, teha järeldusi, seada valmis end selleks, mida iganes elul pakkuda on. Advendiaeg on ootuste ja lootuste aeg, kus hingesügavusest üritab väljapääsu leida midagi enneolematut, helget ja salapärast, millest tahaks kõigile rääkida, aga samas nagu ei oskaks ega julgekski.
Need pühad keset talve on karged ja täis hardust. Advendiajaga algab kõige rahulikum ja vaiksem aeg aastast, jõululaupäeva ja esimese püha kohta on vanadest aegadest kehtinud vaikusenõue, sest sest siis tulevad esivanemate hinged koju käima, kristlus põhjendab vaikusenõuet pühadusega - sel tähtsal ajal ei sobi käratseda, need on kodused pühad, kõigele võõrale suletud.
Täna käis koolimajas Põlva Püha Peetri Koguduse õpetaja Leevi Lillemäe ja Põlva Muusikakooli klveriõpetaja Raina Urb. Õpetaja Lillemäe rääkis kooliperele jõuluajast, jõululapse sünnist ning süütas ka jõuluaja esimese advendiküünla.
Lõpetuseks laulsime koos imeilusat jõululaulu.

26.11.10

Päkapikud


Kuna pühapäeval on esimene advent, siis on kodudesse ilmselt järgmisest nädalast oodata ka päkapikke.
Valmistasime tunnis värvilistest paberitest toreda päkapiku, kelle voldiga taskusse on päris päkapikul paras üks komm poetada.

25.11.10

Palju õnne, armas Elis!

Glitter Graphics


Hip- hip- hip hurraa,
kaheksa Sa täna saad!
Sind üles tõsta proovime
ja PALJU ÕNNE soovime.
Õpetaja Sigrid ja 1. klass

24.11.10

Käisime kinos


24. novembril käisime Tartus Cinemonis vaatamas filmi "Mina, supervaras".

Sisust: Kenade majakestega tänaval erineb üks kõigist ülejäänutest: suur, must ja kole elamu, mille ees laiutab kuivanud muruplats. Keegi naabritest ei tea, et maja all asub tohutu salajane varjupaik, kus tegutseb lugematutest kollastest käsilastest ümbritsetud supersuli Gru. Hetkel on mehel plaanis kõigi aegade suurim kuritegu: ta plaanib varastada taevast kuu! Kõikvõimalikke sulitempe nautiv ning selleks erinevaid imevidinaid kasutav Gru pole aga valmis oma elu suurimaks väljakutseks, mille esitavad talle kolm väikest tüdrukut, kes näevad Gru juures midagi, mida keegi näinud ei ole: see paharet võiks olla täitsa sobiv papa!

23.11.10

Harjutame pranglimist



Oleme nüüd viimases neljas tunnis käinud Miksikeses pranglimist harjutamas. Tulemused lähevad iga korraga aina paremaks! Harjuta koduski liitmist, lahutamist, võrdlemist ja lünkamist, sest pranglimise maakondlikud võistlused algavad juba 10. jaanuaril.

Kadrid käisid külas



Esimese tunni ajal hakkas kostma laulu ja pillimängu - sisse astusid heledatesse riietatud kadrisandid. Nad laulsid, lõid tantsu, küsisid mõistatusi ning lasid tervendaval vitsal selga paitada. Lapsed leidsid, et kadrisandid on kuidagi tuttavad...
Järgmisel aastal saame kõige eelduste kohaselt palju vilja!

22.11.10

Mängukarud

Elis
Lisete
Anna
Hardi
Anete
Ülle
Johanna
Rea

19.11.10

Kolm karu

Johanna
Ülle
Elis
Rea
Lisete
Kadi
Hardi
Anette
Anna

17.11.10

Ajalehtedest kübarad



Saabastega kass


Täna lugesime tunnis Charles Perrault muinasjuttu "Saabastega kass".

14.11.10

Head isadepäeva!


Palju õnne, armas isa,
ole ikka vapper, visa!
Kui mind Sinu lapseks loodi,
tahan olla Sinu moodi.

12.11.10

Isadepäeva kingid pakitud!

Vilditud seebid isale.

Kinkekotid tegime salvrätitrükis.

10.11.10

Mardimaskid

Okasroosike


Täna lugesime vendade Grimmide muinasjuttu "Okasroosike".

09.11.10

Musta nuku katse

Politseinikest on nähtaval vaid helkurid.
Politseiauto
1. klass

8. novembril kogunesime õhtul kella kuueks koolimaja juurde. Meile olid külla tulnud Pilvi Liivamägi ja Rainer Rahasepp Põlva Politseiprefektuurist. Tähtis tegelane oli ka buss, sest tänu bussile meie katse välja tuligi.
Kõigepealt rääkisid politseinikud lastele veidi helkuri vajalikkusest ja ajaloost. Kas sina teadsid, et helkuri loomiseks andsid mõtte kassi helkivad silmad? Siis vaatasime, kuidas paistab jalgrattur tuledeta ja tuledega.
Bussisõit näitas, kui kaitsetu ja nähtamatu on helkurita tumedates riietes inimene. Must nupp jäi läbi ime terveks! Helkuriga varustatud nukku nägid lapsed bussiaknast juba kaugelt.
Oli õpetlik õhtu!
Tore, et bussireisile said kaasa tulla Rea, Hardi, Anette, Ülle, Elis ema ja venna Kristoferiga, Johanna emaga, Kadi ema, isa ja venna Keviniga, Anna ema ja tädiga.

08.11.10

Märgviltimas

Viltida oli päris lõbus!
Viltisime kausi kohal...
...ja kraanikausside kohal.
Käed said väga puhtaks ja nägid välja kortsus nagu kreeka pähkli koored.
Seebivahtu oli hiigla palju! Mõnel lapsel said ka riided seebivahuseks.
Esmaspäevases kunsti ja tööõpetuse tunnis käisime me märgviltimas... Jah, mida? Kui selle ära kirjutaksin, poleks see enam üllatus isadele. Sest pühapäeval on teatavasti isadepäev.

05.11.10

Tigu (mosaiik)

Lisete
Anette
Anna
Kadi
Rea Hardi
Ülle
Elis